Logo

Για τη σωστή λειτουργία αυτού του ιστοτόπου ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η JAVASCRIPT !!!
Ενεργοποιήστε την και δοκιμάστε πάλι...

For this website to function properly JAVASCRIPT MUST BE ACTIVE !!!
Activate it and try again...

Ο καλλωπισμός των κατοικιδίων (Grooming)

Δημοσιεύτηκε στις 04/03/2019 στην κατηγορία Ιστολόγιο

Ο καλλωπισμός των κατοικίδιων στο πρώτο άκουσμα δημιουργεί την εντύπωση μιας πολυτέλειας. Στην πραγματικότητα αποτελεί πολλές φορές αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας του ζώου μας. Άλλωστε οι έρευνες λένε πως περίπου 27% όσων έχουν κατοικίδιο το έχουν ήδη πάει για κάποια περιποίηση και ένα ποσοστό 44% θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο.  Μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν ο αγαπημένος σας σκύλος χωρίς το γυαλιστερό του τρίχωμα, τι θα συνέβαινε στον καναπέ του σπιτιού σας αν τα νύχια του δεν ήταν κομμένα ή πόσες τρίχες θα άφηνε στο χαλί σας αν δεν ήταν κουρεμένος.


Τα πρώτα δειλά δείγματα του Pet Grooming στην Ελλάδα έγιναν πριν από 20 χρόνια, τα τελευταία 10  χρόνια δείχνει να ανεβαίνει και  ένας  από τους σημαντικότερους λόγους  που αναπτύσσεται ο συγκεκριμένος κλάδος και θα συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι ότι οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων  τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιεσμένοι από τις ατέλειωτες υποχρεώσεις τους και δεν έχουν χρόνο να φροντίσουν τους αγαπημένους τους φίλους.


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σας αν –για κάποιο λόγο- σταματούσατε να περιποιείστε τον εαυτό σας; Ακριβώς όπως νιώθουμε εμείς, νιώθουν και τα αγαπημένα μας ζώα. Και μπορεί για κάποιους η περιποίησή τους να φαντάζει υπερβολή, όμως όσοι από εμάς έχουμε κατοικίδιο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι αναγκαιότητα. Γιατί ένα φροντισμένο σκυλάκι κρατά καθαρό και το δικό μας σπίτι. Με λιγότερες τρίχες στο πάτωμα και τον καναπέ, λιγότερες γρατσουνιές στα χέρια μας κάθε φορά που παίζουμε μαζί τους και φυσικά πολύ μεγαλύτερη επιθυμία για χάδια και αγκαλιές. Γιατί ένα φροντισμένο σκυλάκι είναι ένα υγιές σκυλάκι. Και τέλος γιατί ένα φροντισμένο σκυλάκι είναι πάντα ένα χαρούμενο σκυλάκι.

 
Κάθε σκυλί ανεξαρτήτως ράτσας θα πρέπει να είναι περιποιημένο και να καλλωπίζεται για να αισθάνεται καλύτερα και να φαίνεται όμορφο. Ο καλλωπισμός του σκυλιού σας μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τη ράτσα, το μέγεθος και το είδος τριχώματος που έχει.


Τα ανθρώπινα σαμπουάν μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στο δέρμα του σκύλου. Αγοράστε σαμπουάν για σκύλους που είναι φτιαγμένα από φυσικά συστατικά. Εάν ο σκύλος σας έχει ξηρό δέρμα ή παρουσιάζει αλλεργίες, σκέφτείτε ένα σαμπουάν με βασικό συστατικό τη βρόμη. Τα σαμπουάν με aloe vera μειώνουν αισθητά τη φαγούρα, εάν έχει, και μαλακώνουν το τρίχωμα. Να αποφεύγετε τα σαμπουάν με έντονο άρωμα. Μπορεί να αρέσουν σε σας αλλά όχι και στο σκύλο σας. Ανάλογα με το τρίχωμα και τις ευαισθησίες του σκύλου υπάρχουν πολλά διαφορετικά σαμπουάν.


Ράτσες που το τρίχωμα τους μεγαλώνει συχνά θέλουν κούρεμα κάθε 3 – 4 εβδομάδες. Π.χ. Poodle, Shih Tzu,Maltez κλπ. Το κούρεμα δεν είναι απλή υπόθεση και γι’ αυτό θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία groomer. Καλό θα ήταν να μην ξυρίζετε το σκύλο σας μόνοι σας.


Τα δόντια του σκύλου χρειάζονται βούρτσισμα 2 φορές την εβδομάδα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Από κουτάβι πρέπει να συνηθίσει την επαφή των δακτύλων σας στα ούλα του. Στην αρχή και για μερικές ήμερες μπορείτε να του κάνετε απλά μαλακό μασάζ και στη συνέχεια αφού εξοικειωθεί με τα χέρια σας το βούρτσισμα να γίνει ευκολότερο.


Δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων το χρόνο, τις δεξιότητες, την επιθυμία ή την εμπειρία που απαιτείται για να περιποιηθούν το τρίχωμα, τα πέλματα, το δέρμα, τα δόντια και τα αυτιά του σκύλου τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι' αυτούς τους ιδιοκτήτες, το καλύτερο είναι να επισκεφτούν ένα κομμωτήριο σκύλων. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε και να μάθετε στο σκύλο σας τη διαδικασία καλλωπισμού, ώστε να απολαμβάνει την περιποίηση, είναι από μικρή ηλικία, όσο είναι κουτάβι.


Ορισμένες διαδικασίες καλύτερα να τις αφήσετε στους επαγγελματίες. 

 

Μην κόβετε τα νύχια ή μην κουρεύετε το τρίχωμα στα αυτιά και στα πόδια του σκύλου σας, αν φοβάστε και πιστεύετε ότι θα τον τραυματίσετε ή θα τον οδηγήσετε σε άσχημη συμπεριφορά.

 Επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας, αν δείτε οποιαδήποτε σημάδια στο τρίχωμα, δερματικά προβλήματα, φαλακρά σημεία, υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα και ανοιχτές πληγές. Αυτά τα προβλήματα στο τρίχωμα μπορεί να είναι συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος που κυμαίνεται από διατροφικές ελλείψεις μέχρι αλλεργίες, έντονο στρες ή υποθυρεοειδισμό.

 

 

>>>>>01<>>>>

PETSTOP PHOTO GALLERIES

Developed & hosted by